onsdag den 2. april 2014

At øve sig i at Stresse af!

 Jeg kan snildt forstille mig at ligge og drive den af i denne fantastiske Iglo... men rent faktisk at finde roen til at få det gjort, ja der kan være lang vej... 
 
  
- Igloen kan købes Her. 
 
At have stress er bestemt hverken sjovt eller let at have med at gøre og så har den har mange grimme ansigter. Der er ikke 2 mennesker der reagere ens på "overbelastning", så derfor er der heller ikke en specifik recept på "helbredelse". En ting er dog sikkert, -for at vende tilbage til "normal tilstand" skal man afstresses.
 
 
Man kan afstresse på mange måder,- igen er der ikke 2 mennesker der er ens, så det gælder om at  finde nogle metoder der virker for én selv.
 
Første skridt er at eliminere den stressende faktor!!!!
Uden eliminering, ingen afstressning.... hvis du fortsætter som du plejer, får du det som du plejer.
 
Efter eliminering, gælder det i korte træk om at fodre sig selv med gode og  positive oplevelser. Gerne oplevelser der indebærer brug af kroppen og stimulering af alle sanserne -og meget gerne/helst ude i naturen. Så kan du også suge lidt D-vitaminer til dig.
 
 
Udendørs aktiviteter kunne f.eks. være:
 
-Gå en tur,- i haven, i parken, ved søen, i skoven, eller på stranden.
 
-Lyt til fugle, bølger, blade der hvisler i vinden, eller til børn og voksne der leger eller snakker - lyt til naturen og lydene omkring dig.
 
 -Nyd naturens farver og former. Glæd og forundre dig over naturens fantasifulde finurligheder.
 
-Duft til naturen omkring dig og mærk den friske luft.
 
 
 Indendørs aktiviteter der kan afstresse:
 
-Læs bøger - helst nemme og positive. Det kan også være ugeblade eller månedsmagasiner om dit yndlingsemne - eller selvhjælpsbøger om afhjælpning af stress.
Bøger og blade kan evt. lånes på biblioteket!
 
-Slap af  på sofaen i 10-30 min. med afslappende musik eller en guided meditation. Guidede meditationer er fantastiske... prøv en gratis en af slagsen Her - den varer ca. 12 min.
 
-Deltag i et E-kursus om Stress. Brug linket Her. Det er Bjarne Toftegård der tilbyder dette kursus - det er på 11 lektioner, koster 299,00 kr. og så er der 100% tilfredshedsgaranti eller pengene tilbage.... jeg selv er ved lektion 4 og jeg synes allerede at det har en positiv effekt på mig. :o)
 
-Tag en stress-test jævnligt, så du har en ide om ændringer i dit stress-niveau - jo mere du ved om din Stress, jo lettere er det at komme af med den.
Brug linket her: stress-test eller tryk på linket øverst i fanen.
 

Helt personligt skal jeg øve mig!
Øve mig i at slappe af, give mig tid, tage den med ro, være i "øjeblikket", forkæle mig selv, ikke multitaske...!! -og jeg skal nok blive bedre til det, men må konstatere at ting tager tid....!

hvis du har nogle gode ideer til afstresning, så vil jeg meget gerne høre dem :o)

Smil, det klæder dig
Kh Jannie
 

3 kommentarer:

 1. Dejligt og brugbart indlæg, Jannie - stress er forfærdeligt, og jeg har været ramt. Du har mange fine råd, som jeg tilslutter mig. At have en kat og at arbejde i have (jeg kalder det haveterapi) er noget, der hjælper mig. Kh

  SvarSlet
 2. Haveterapi er et godt ord :o) og den form for terapi sætter jeg også stor pris på. Jeg har fået gravet ud til en lille køkkenhave i år og har store forventninger til afgrøderne... både blomsterne og de spiselige.
  jeg har også en stor og dejlig hankat på næsten 10 kg - men han ligger og bobler det meste af dagen :O))
  Tak for dine søde og hyggelige kommentarer! - god arbejdsfornøjelse i haven -og god dag på bakken med din Bella ;O)
  Kh Jannie

  SvarSlet
 3. Blog encantador,gostei do que vi e li,e desde já lhe dou os parabéns,
  também agradeço por partilhar o seu saber, se achar que merece a pena visitar o Peregrino E Servo,também se achar que mereçe e se o desejar faça parte dos meus amigos virtuais faça-o de maneira a que possa encontrar o seu blog,irei seguir também o seu blog.
  Deixo os meus cumprimentos, e muita paz.
  Sou António Batalha.

  SvarSlet

Klik her for at lægge en kommentar :o)