tirsdag den 18. februar 2014

Armchair gardening hos Camilla Plum

Jeg er virtuelt på besøg hos Camilla Plum i de her dage. Jeg er nemlig -som hvert år ved denne tid, ved at opruste min frø og plantesamling.

Billede af Camilla Plum lånt fra hendes egen hjemmeside.

Jeg har planlagt at udvide "køkkenhaven" lidt i år - og køkkenhave er måske så meget sagt... jeg har et stort højbed på 1,20x2 meter, 7 nedgravede spande med krydderurter på den ene side af et lille drivhus, samt et lille bed på 2x1½ meter med rabarber på den anden side. Og det er rabarberbedet der skal udvides med 3-4 meter.
Derudover har jeg så selvfølgelig et hav af potter som indeholder både krydderurter og blomster, men som haveejer og blomsterelsker bliver jeg aldrig træt af at købe ind til haven.

Nå, men jeg har altså dyrket lidt armchair gardening og har bestilt flg. hos Camilla Plum:

Kvæde - lille smukt og duftende træ der kan blive 4x4 meter. Giver efter sigende nogle ret sure frugter,- men tænk lige på kvæde syltetøj... uhmmm ;o) Men faktisk er det udelukkende for blomsternes og duftens skyld at jeg har købt det -og nu går der nok også lige nogle år inden det bliver stort og giver frugt, men til den tid skal der selvfølgelig syltes.
 
Kamelæonplante - En lille ivrig bunddækkende busk (breder sig hurtigt) der bliver ca. 30-50 cm. høj.
I madlavning bruges de smukke blade i salat, til æg, fisk og som spinat m.m. Den har en intens smag af citron/koriander.
 
Kristpalme - bliver ca. 1½-2 meter. Skal overvintre frostfrit. Desuden er det en meget giftig plante... som bruges til at lave Amerikansk olie af, men smuk er den da!
 
Morgenfrue - Bliver ca. 30-40 cm høj. kronbladene kan bruges som fint drys på salaten eller desserten. Jeg har tidligere tørret mine og brugt dem i te - smager dejligt sammen med tørrede hybenrose kronblade, Kornblomster og Earl Gray te.
 
Ægte Kamille - bliver 50-60 cm. høj. Dem tørrer jeg og bruger til te som tilsat honning, bliver god mod forkølelse -til stor fortrydelse for familien når de er syge :o)
 
Ramsløg - Bliver 30-40 cm. høj. Smager kraftigt af hvidløg - den har også en meget kraftig duft. Hele planten kan bruges ligesom purløg, løg og hvidløg. Kan også bruges i kryddersalte.
 
Du kan købe Camilla Plum´s økologiske frø Her i hendes netbutik - ikke den mest fantastiske hjemmeside efter min mening men varerne er gode!
 
Smil, det klæder dig
Kh Jannie

3 kommentarer:

 1. Sikke nogle dejlige ting du har købt! Kvædeblomster er utroligt smukke, og det er jo en dobbelt glæde, at frugterne kan bruges til marmelade.
  Jeg har ikke prøvet at bestille via Camilla Plums webbutik, men har besøgt hendes spændende gård flere gange.

  SvarSlet
 2. Ja, jeg glæder mig også til at få tingene hjem. :o)
  Jeg var med til et arrangement "havekursus" hos hende sidste år - mega hyggeligt og lærerigt - jeg er faktisk ved at tilrette et indlæg jeg aldrig fik lagt på bloggen :o)
  Hendes gård er først åbent for besøgende 1. april...
  Kh Jannie

  SvarSlet
 3. Hvor lyder det spændende, at du var på et havekursus hos hende! Kh

  SvarSlet

Klik her for at lægge en kommentar :o)