søndag den 2. februar 2014

Stress får folk til at skifte livsbane....

 
I min søgen efter viden omkring Stress, støder jeg på rigtig mange historier om folk der vælger at leve, et helt anderledes liv end før stressen.
 
Det gælder også tidligere journalist og bogredaktør Mette Bennike, der efter hele 2 gange at være gået ned med alvorlig stress, har valgt at starte sit eget firma med Stressrejser
 
Den franske kurby Divonne-les-Bains
 
Ligesom jeg selv for øvrigt, synes Mette ikke at der er mange tilbud om hjælp til stressramte,- udover psykolog/psykiater -og hun udtaler til tidsskriftet Psykologi nr. 8 2013:
- Da jeg var midt i stressen, drømte jeg om et fristed, sådan et naturskønt sanatorium, som man ser i gamle film, hvor man bare kunne gå og nyde udsigten og ikke skulle bekymre sig om andet end eftermiddagsteen.
 
Sådan et sted har Mette fundet. Hun har startet et samarbejde med et 150 år gammel kursted i Frankrig med egen kilde. Med sig selv som rejseleder tilbyder hun nu rejser for stressramte, som handler om at være væk fra de vante omgivelser, slappe af, få nogle behandlinger på kurstedet, gå ture i Jurabjergene og få undervisning i mindfulness.

Konceptet bygger på erfaringer fra det franske kursted, Thermes de Divonne-les-Bains, Valvital, i Divonne, hvor man i årevis har behandlet folk med bl.a. stress og depressioner med succes.
 
 
Denne drømmen-sig-væk som Mette fortæller om, kender jeg alt for godt. Da jeg selv havde det værst og mine omgivelserne ikke kunne formå at give mig roen, var mit største og lidt mindre romantiske ønske, at komme i Nonne kloster :o)) ja der må godt grines... :o)) men prøv lige at forstille dig det et øjeblik... Søde "stille" damer der "nurser" dig, fint gammelt kloster med stor blomsterpark samt urtehave... sagte fuglekvidder, sommerfugle (?) og dufte fra blomster og urter -og et simpelt enkeltværelse (med udsigt) uden forstyrrende tingeltangel.
 
 
hmm - måske man skal være mere kristen end jeg er, for at blive lukket ind i "Paradis"? -det var måske ikke helt gennemtænkt så! men jeg ville da bestemt heller ikke have noget imod at udskifte Nonnekloster-drømmen med et kurophold i Frankrig :o)
 
Nu er det nok ikke alle der har mulighed for, -eller penge til (ca. 12.000 kr.) at tage 8 dage på rekreation i det Franske - desværre... -og vi er ikke så heldigt stillet i Danmark, at man kan få tilskud fra sygesikringen til et kurophold,-  som man f.eks. kan i Frankrig!
 
Hvad kan man så gøre? :o)
Det skriver jeg om i et senere indlæg ;O)
 
Smil, det klæder dig
Kh Jannie
 

2 kommentarer:

  1. Det var meget spændende at læse! Jeg er også en af dem, der har været ramt af alvorlig stress.

    SvarSlet
  2. Lyder som om at du er ovenpå igen!? -forhåbentligt... :o) Ku være sjovt at høre om du også har valgt at sadle om?
    Kh Jannie

    SvarSlet

Klik her for at lægge en kommentar :o)