tirsdag den 20. maj 2014

Update fra haven -og lidt fristelser...

Dagens blomst - Hvid Ranunkel

Det er aller første gang at det er lykkedes mig at få den til at blomstre - så jeg er happy... det er absolut én af mine yndligs blomster.

"Køkkenhaven" 
 Har allerede høstet en del rabarber, både til grød og saft, samt purløg og radiser - uhmmm. Blev nødt til at snyde med persillen (mine egne frø var blevet for gamle) så jeg har købt en bakke på planteskolen som jeg har plantet forenden.

Den anden side af drivhuset
I højbedet har jeg jordbær og timian - timian skal dog flyttes for sig selv, jeg skal bare lige finde en ordentlig plads til dem.  Langs drivhuset, har jeg nedgravede spande med forskellige mynter og oregano. 
I krukker og urtepotter er der en god blanding af krydderurter -og blomster der senere skal opgraderes til haven og  terrassen.

Lidt inspiration til haven...

Blomster "pinde" fra den charmerende dygtige svenske indretningsarkitekt Ernst Kirchsteiger.

Han startede sin karriere som indretter i IKEA. Nu er han programvært på svensk tv med de meget populære programmer - Sommer med Ernst og Jul med Ernst som også har været vist på TV2 fri.
Han er proppet med gode ideer til hus, have og mave :o) og formår at skabe hygge og glæde omkring sig. Han har i samarbejde med Färg&Form, en kollektion af designs til hus og have. Se kataloget Her.

Pynt til nedløbsrøret!
  
 Firmaet www.Urbanero.com (kan desværre ikke linket til siden) har designet et smart bånd, der sammen med en pose/urtepotte, kan fastgøres til f.eks. et nedløbsrør eller en stolpe. Det er da smart hvis man ikke har så meget plads.

Klædt på til havearbejdet!
Jeg har altid været vild med smækbukser og jeg mangler i den grad nogle bukser med knæbeskyttere til havearbejdet... og så er de her da søde. Som du nok kan se er de fra GardenGirl. 

Noget at sidde på.
Disse lækre have møbler hedder Antibes  og er fra Ilva - de ville passe super godt til min terrasse.

Krukker
Disse smukke krukker er fra Somo-Art.... og kan styles på mange spændende måder alt -efter hvilket udtryk man ønsker.


Smil det klæder dig - og solen skinner
Kh jannie

4 kommentarer:

 1. Tak for skøn inspiration til vores haver, Jannie, og smækbukserne er vel nok fine. Det var også meget spændende at læse om Ernst Kirchsteiger! Kh

  SvarSlet
 2. Selv tak Madame :O) Jeg tænkte faktisk på dig i dag da jeg gik i haven og fotograferede med min Iphone... om du var blevet glad for dit kamera og stadig kan anbefale det?
  Kh Jannie

  SvarSlet
 3. Ja, jeg anbefaler varmt mit nye kamera, Canon EOS 100D - det er lille og vejer kun lidt, og kvaliteten er meget bedre end mit lille lommekamera :-) Kh

  SvarSlet
 4. så bliver det nok sådan et... kan jo se at det er rigtig fine billeder du tager... tak for tilbagemelding :O)

  SvarSlet

Klik her for at lægge en kommentar :o)