fredag den 20. juni 2014

Boganmeldelse - Alkymisten

Sjovt at jeg først får læst den nu!!! 


Bogen er fra 1988 og er solgt i over 65 millioner eksemplarer. Den er oversat til 71 sprog og udgivet i 156 lande!! Nok den mest læste moderne klassiker - Paulo Coelho har da også fået en plads i Guinness rekordbog for den mest oversatte bog af en nutidig forfatter.
Jeg har arbejdet på bibliotek i 6 år og har langet bogen over disken 1000vis af gange, men aldrig har jeg selv fået læst den, før nu... Hvorfor så nu? Måske er det fordi den har fået et nyt og farverigt udseende - det nye design virker mere dragende på mig... så da jeg spottede den på tilbud i den lokale boghandel, hapsede jeg den med hjem -og slugte indholdet på ganske få dage (det tog så lang tid, fordi jeg hele tiden blev forstyrret af hverdagen :o) )
Måske røg den også ned i kurven pga. "min stress". 
Som stressramt er man nødt til at tage sit liv op til revision. Så jeg er meget søgende på viden om (for mig) god livsstil osv. - måske jeg var gået af en forkert sti... fået lagt drømmene lidt på hylden.... overhørt mit hjerte... hmm - i hvert tilfælde har denne bog givet mig noget med i rygsækken.

I den eksotiske bog 'Alkymisten' følger man fårehyrden Santiago, der lever et stille liv med sine får i Andalusien. Han drømmer den samme drøm 2 gange og besøger i den forbindelse en sigøjner der tolker drømmene for ham. Det får Santiago til at forlade sine får og rejse fra sit hjem i Spanien, for at finde en skat ved pyramiderne i Egypten.
På sin (dannelses)rejse møder han mange udfordringer. Fare, udmattelse, frygt, lykke og kærlighed. 
Men vigtigst er det skæbnesvangre møde med Alkymisten der hjælper ham i jagten på skatten. Alkymisten lærer ham om livet og vigtigheden i at vælge og følge sin egen skæbne. 
Historien fører både Santiago og læseren på et meget lærerigt eventyr i livets visdom.

Bogens hovedtema: Lyt til dit hjerte, forstå tegnene og følg din livsbane og drømme.

Dejlig letlæselig spirituel bog der sætter tanker i gang. Jeg er overbevist om, at lige gyldig hvor i livet man befinder sig, kan man i denne lille sag på 175 sider, finde brugbare livsperler.
Hvis man ikke i forvejen har fundet sin livsbane... -og følger den, så får man lyst til det nu... en absolut "must read" bog! 

------------0------------

Citater fra bogen:
Drengen vidste ikke, hvad det ville sige at "følge sin livsbane". Det er det, som du altid har haft lyst til at gøre. I deres pure ungdom ved alle mennesker, hvad de skal med deres liv. På dettidspunkt i livet er alt åbenbart, alt muligt, og de er ikke bange for at ønske alt det, som de gerne så ske i deres liv. Men efterhånden, som tiden går, begynder en mystisk kraft at prøve at bevise, at det er umuligt at følge sin livsbane. Det, som den gamle sagde, gav ikke megen mening for drengen. Men han ville gerne vide, hvad "mystiske kræfter" var for noget...

"Hvorfor tager du ikke til Mekka nu?" spurgte drengen. "Fordi Mekka er det, der holder mig i live. Det er det der får mig til at udholde alle disse ens dage...  ...Jeg er bange for at føre min drøm ud i livet og så bagefter ikke mere have noget at leve for".

"Den, der følger sin livsbane, ved alt, hvad han behøver at vide. Kun én ting kan forhindre en drøm i at blive virkeliggjort: frygten for at fejle". 
 --------------0------------

Smil, det klæder dig
Kh Jannie  


2 kommentarer:

  1. Tak for anbefalingen, Jannie - det er en bog, jeg absolut må læse. Kh

    SvarSlet
  2. Ja det skulle du gøre... Der er mange guldkorn. Jeg har også fået lyst til at læse nogle af hans andre bøger...
    God læselyst :)

    SvarSlet

Klik her for at lægge en kommentar :o)